- losos (filety) 1 kg
- směs bylinek 2 hrsti
- velké brambory 5 kusů
- smetana 200 ml
- sůl a pepř 1 špetka
- česnek 4 stroužky
- řapíkatý celer 1 svazek
- tavený sýr 1 balení
- anglická slanina 100 g
- bramborový škrob 1 lžíce
Očištěné rybí filety zbavíme kůže a obalíme v nasekaných bylinkách a necháme odležet.
Velké kulaté brambory oloupeme, rozkrojíme na půl a střed vydlabeme. Až potom uvaříme běžným způsobem. Ve 200 ml smetany rozpustíme bílý tavený sýr, přidáme třený česnek a hrst sekaných bylinek – stejných jako na rybu. Vše zahřejeme k varu a omáčku zahustíme trochou bramborového škrobu. Omáčkou plníme vydlabaný střed brambory.
Rybí filety osolíme a opečeme z každé strany asi 4-5 minut.
Řapíkatý celer očistíme a obalíme v plátcích anglické slaniny a orestujeme. Rybu servírujeme s opečeným řapíkatým celerem (můžeme nahradit chřestem) a brambory se sýrovou omáčkou.
Zdroj: Rybí filet se zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rybi-filet-se-zeleninoua [On-line 14.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář