reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Variace krůtího masa, bramborové pyré

  • krůtí prsa 1200 g
  • slanina 250 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olej 1 dávka
  • brambory 1 kg
  • niva 100 g
  • petrželka 1 hrst
  • smetana 1 kus
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • med 1 lžíce
  • máslo 100 g
  • cuketa 1 kus
  • celer 1 kus
  • mrkve 2 kusy

750 g krůtího masa nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a lehce opepříme, zatočíme je a obalíme do slaniny. Takto upravené maso vložíme do kulaté formy a orestujeme je z jedné a z druhé strany, nakonec je dáme dopéct na čtvrt hodiny do předem rozpálené trouby na 180°C.

Na krůtí krokety nakrájíme 450 g masa na kostky a dáme do mixéru zároveň s kousky nivy, rozmixujeme téměř na pěnu, kterou lehce osolíme a vytváříme z toho stejnoměrné kuličky, které obalíme v trojobalu a dáme usmažit do fritézy na 3 až 5 minut. Pak dáme propéct na 10 minut ke steakům.

Na bramborové pyré oškrábeme kilo brambor a uvaříme je doměkka. Jakmile jsou brambory uvařené, přidáme máslo a 300 ml smetany a lehce osolíme. Brambory rozmixujeme na pyré.

Na dijonskou omáčku necháme provařit půl litru smetany. Přidáme lžíci dijonské hořčice a lžíci medu, lehce osolíme a znovu provaříme.

Čerstvou zeleninu nakrájíme na stejné tvary (můžeme vyřezat kolečka) a dáme vařit doměkka, poté zeleninu vytáhneme a lehce jí orestujeme na másle. Podáváme k masu a kaši.

Zdroj: Variace krůtího masa, bramborové pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-krutiho-masa [On-line 24.9.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.