reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sladké adventní preclíky

Sladké preclíky pečou v Kondraci pravidelně v době adventní, jsou dobré k rannímu I odpolednímu čaji.

  • 300 g polohrubé mouky
  • asi 6 větších lžic mléka
  • 20 g droždí
  • 50 g cukru
  • špetka soli
  • 100 g sádla
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • citronová kůra
  • mouka na vál
  • sádlo na vymazání plechu

cukrový rozvar

  • 2 lžíce cukru
  • 6 lžic vody
  • na obalení mix moučkového a vanilkového cukru

Droždí rozetřeme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžíci mouky, zamícháme a necháme vyběhnout.

Ke kvásku přidáme mouku, vlažné rozehřáté sádlo, vejce a žloutek, citronovou kůru, sůl a vypracujeme tuhé hladké těsto, poprášíme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout hodinu, během kynutí prohněteme.

Z těsta tvoříme válečky tenké asi 1 cm, dlouhé 15 cm. Přendáváme na vymazaný plech sládlem a tvoříme preclíky. Necháme ještě 20 minut kynout a pak je ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Po upečení potíráme cukrovým rozvarem a obalujeme v moučkovém cukru.

Zdroj: Sladké adventní preclíky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1009 [On-line 8.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.