Tapas − malé předkrmy budou provázet dnešní díl a vzniknou pod rukama výše zmíněných kuchařů, ověnčených významnými gastronomickými oceněními.
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 15 vyloupaných krevet
- střik bílého vína
- lžička sekané petrželky
- 3 vejce
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, osmahneme česnek nakrájený na nudličky, vhodíme vyloupané a spařené krevety, prohodíme, zastříkneme bílým vínem, prohodíme a posypeme petrželkou.
V pánvi wok rozehřejeme olivový olej, vložíme vejce, až se zatáhne, přetáhneme bílek přes žloutek, osolíme a přeložíme na talíř. Podáváme s připravenými krevetami.
Zdroj: Tapas − Vejce s krevetou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1028 [On-line 9.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář