reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová kotleta plněná houbami a kmínové placky

4 porce

Plněné maso je vždy příjemnou změnou a lahůdkou, poněvadž se při tepelném zpracování všechny chutě náplně a šťávy z masa vzájemně prolnou. Tentokrát pečeme maso na sádle – dodá pokrmu správný říz a lyžařům kalorie.

kotlety

  • 4 vyšší kotlety s kostí
  • 2 cibule
  • 40 g másla
  • 200 g mražených hub
  • 2 stroužky česneku
  • 4 cl bílého vína, sůl
  • mletý pepř
  • sušený tymián
  • 2 lžíce sádla

Jednu cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji společně se sekaným česnekem na másle do sklovata. Přidáme houby, podlijeme vínem a krátce podusíme. Osolíme a necháme zchladnout.

Kotletu prořízneme a naplníme nádivkou. Spíchneme špejlí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

Druhou cibuli nakrájíme na klínky, vložíme do pekáče s kousky sádla, vyskládáme kotlety, přidáme i zbytek houbové směsi, podlijeme vínem a pečeme asi 45 minut dozlatova.

kmínové placky

  • 400 g vařených brambor
  • 2 vejce
  • 50 g krupice
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • petrželka
  • mletý pepř
  • sůl
  • 50 g sádla

Brambory rozmačkáme šťouchadlem a smícháme s vejci, krupicí, kmínem a nasekanou petrželkou. Ochutíme solí a mletým pepřem.
Z těsta tvoříme placky a pečeme na sádla dozlatova, odkládáme na savý papír.

Zdroj: Vepřová kotleta plněná houbami a kmínové placky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1039 [On-line 16.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.