6 porcí
- 1 kg vepřového boku bez kosti
- hrubá mořská sůl
mojo marináda
- 6 drcených stroužků česneku
- 1 chilli paprička najemno nasekaná
- 2 lžičky římského mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 240 ml panenského olivového oleje
- 2 a 1/2 lžičky pomerančové šťávy
- 2 a 1/2 lžičky limetkové šťávy
- 1 lžička sherry octa
vepřová kořeněná várka
- 1 kg vepřového sádla
- 2 bobkové listy
- 1 ks badyánu
- 4 kuličky nového koření
- 8 kuliček černého pepře
cibule mojo
- 1 velká cibule nakrájená na klínky
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- špetka oregana
- špetka mletého římského kmínu
- mletý pepř
- sůl
- 3 limetky
- 50 ml olivového oleje
Vepřový bok očistíme od přebytečného tuku, prosolíme a naložíme do mojo marinády. Marinujeme 3–4 hodiny.
Všechny ingredience na mojo marinádu smícháme a přelijeme jí prosolené vepřové maso.
Marinovaný bůček vyjmeme z marinády, očistíme a vložíme do povoleného sádla s kořením a v předehřáté troubě na 95 °C pozvolna táhneme asi 4 hodiny. Poté vyjmeme ze sádla a necháme vychladnout.
Studený bůček naporcujeme na kostky, které těsně před podáváním opečeme dozlatova v rozpáleném sádle, ve kterém jsme bůček konfitovali (dlouho pekli). Podáváme s mojo cibulí.
Na olivovém oleji opečeme cibuli a česnek dozlatova, ochutíme kořením a limetkovou šťávou.
Zdroj: KLuci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-15.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=752
Poslední tip, trik či komentář