2 porce
- 50 g másla
- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 1 šalotka
- 1 kyselá okurka
- 1 lžíce kaparů
- 2 ančovičky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sladká mletá paprika
- drcený kmín
- sůl
- pažitka na ozdobu
Máslo změklé při pokojové teplotě utřeme se solí, kmínem, paprikou, hořčicí. Do máslového základu vmícháme najemno nakrájenou šalotku, okurku, kapary a ančovičky a tvaroh. Pomazánku mažeme na chleba a zdobíme pažitkou.
Zdroj: Liptavská pomazánka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1114 [On-line 30.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář