reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí prsa s ragú z jablek a červené řepy

4 porce

  • 800 g krůtích prsou
  • 1 malá červená cibule
  • 1 malý fenykl
  • hrst plocholisté petrželky
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 lžíce mořské hrubozrnné soli
  • 200 g másla
  • citronová šťáva
  • bílý pepř
  • hladká mouka na obalení
  • olivový olej

Ragú z jablek a červené řepy

  • 100 g másla
  • 300 g jablek
  • 500 g vařené červené řepy
  • med
  • 2 snítky tymiánu
  • 3 dl červeného vína

Krutí prso nakrájíme na čtyři steaky a do každého prokrojíme kapsu.

Plocholistou petrželku, červenou cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno, přidáme k surovinám drhnutý tymián, mořskou sůl a v této směsi obalíme čtyři řezy tuhého másla a vložíme do kapsy každého plátku masa.

Maso opepříme, vložíme do mísy, zakápneme citronovou šťávou a olejem, necháme odležet alespoň 6 hodin v lednici.

Poté maso zlehka obalíme v mouce a opečeme na oleji do zlatova z obou stran, přendáme do pekáčku a ještě dopečeme v rozehřáté troubě chvilku dopečeme. Porci masa prokrojíme šikmým řezem a podáváme s ragú z červené řepy a jablek.

Očištěná jablka bez slupky, nakrájená na větší kostky opečeme na másle, ochutíme medem, tymiánem, solí, podlijeme vínem a krátce povaříme, nakonec vmícháme na hrubší kusy nakrájenou vařenou červenou řepu. Prohřejeme a podáváme.

Zdroj: Krůtí prsa s ragú z jablek a červené řepy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1115 [On-line 30.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.