12−14 porcí
- 1 kg vepřové plece
- 1 kg vepřové krkovice
- 4 velké cibule
- sádlo
- sladká paprika
- 100 g rajčatového protlaku
- voda
- oregano
- česnek
- mletý pepř
- sůl
Grilovaná zelenina
- 4 papriky
- 2 mladé cibule
- 2 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 800 g vařených brambor ve slupce
- olej
- plocholistá petržel
- sůl
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou.
Cibuli nakrájíme nahrubo a v kotlíku (hrnci) ji na rozehřátém sádle opečeme dozlatova, přidáme maso, opečeme, zarestujeme rajský protlak, zalijeme vařící vodou, dusíme doměkka. Dochutíme oreganem a drceným česnekem.
Zeleninu nakrájíme na hrubší kousky, osmahneme ji na oleji a na závěr vmícháme nasekanou plocholistou petrželku a osolíme. Zeleninou při servírování zdobíme gulášek a podáváme s chlebem.
Zdroj: Letní vepřový gulášek s grilovanou zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1120 [On-line 30.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář