4 porce
- 600 g kapřího filetu
- 100 g hladké mouky
- olej na osmažení
- 3 dl bílého vína
- 0,5 dl vinného octa
- hrst rozinek
- 1 lžička muškátového květu
- 1 lžička mletého zázvoru
- špetka šafránu
- 4 střední jablka
- 100 g másla
- 2 střední cibule
- sůl
bílé pečivo jako příloha
V kastrolu smícháme víno, ocet, rozinky, mletý zázvor, šafrán, muškátový květ a chvilku povaříme, přidáme na kostky nakrájená jablka, necháme přejít ještě 5 minut varem a odstavíme.
Kapra osolíme, obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji z obou stran. Odložíme na papírový ubrousek.
Na másle osmahneme klínky cibule, vložíme kapra, poklademe jablečno-kořeněnou směsí, zakryjeme poklicí a 10 minut zvolna podusíme.
Podáváme s bílým pečivem.
Zdroj: Kapr po pernštejsku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1127 [On-line 30.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář