Pikantní parmazánové lněné chipsy
- 150 ml lněných semínek
- studená voda na zalití
- 4 rovné lžíce strouhaného parmezánu
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka směsi peperoncino
- sůl
Česnekovo-paprikové lněné chipsy
- 150 ml lněných semínek
- studená voda na zalití
- ½ lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- 2 stroužky utřeného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- pažitka
- sůl
Lněná semínka zalijeme studenou vodou asi centimetr nad okraj, zamícháme a necháme přes noc nabobtnat. Vytvoří se nám rosolovitá hmota, do níž přidáme ingredience uvedené v seznamu.
Ze směsi tvarujeme malé placičky, vkládáme je na plech vyložený pečicím papírem a sušíme při 40 °C dokřupava. Během sušení placičky obrátíme. V letních měsících lze sušit na slunci, v zimě na topení, peci.
Zdroj: Lněné chipsy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1162 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář