reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kreolské kuře

8 porcí

  • 1 kg vykostěných kuřecích stehen nebo prsou
  • kajenský pepř
  • sůl
  • 50 g másla

Omáčka

  • 50 g másla
  • Holy trinity – 2 cibule,150 g řapíkatého celeru, 150 g zelené papriky
  • 2 jarní cibulky
  • 6 stroužků česneku
  • 4 bobkové listy
  • snítka tymiánu
  • 200 g krájených tomatů z plechovky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • stvol citronové trávy
  • 30 g mouky
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • čerstvá bazalka
  • 1 svazek plocholisté petrželky
  • kajenský pepř
  • sůl

podáváme s rýží

Nejprve si připravíme mouku na zahuštění. Mouku nasypeme rovnoměrně na plech a při 200 °C ji v troubě pečeme dorůžova. Necháme vychladit.
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, ochutíme kajenským pepřem a solí a opečeme na polovině přepuštěného másla. Odstavíme.
Do hrnce dáme rozehřát druhou část másla, na které opečeme nakrájenou zeleninu – cibuli, řapíkatý celer a papriku. Přidáme nasekaný česnek, tymián a bobkový list. Osmahneme, zasypeme cukrem, až se rozpustí, přidáme drcená rajčata, stvol citronové trávy, vmícháme mouku, zalijeme vývarem, přidáme nasekané bylinky a vaříme asi 15 minut. Na závěr vložíme opečené maso, prohřejeme a podáváme s rýží.

Zdroj: Kreolské kuře; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1178 [On-line14.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.