8 porcí
- 1 kg vykostěných kuřecích stehen nebo prsou
- kajenský pepř
- sůl
- 50 g másla
Omáčka
- 50 g másla
- Holy trinity – 2 cibule,150 g řapíkatého celeru, 150 g zelené papriky
- 2 jarní cibulky
- 6 stroužků česneku
- 4 bobkové listy
- snítka tymiánu
- 200 g krájených tomatů z plechovky
- 1 lžíce hnědého cukru
- stvol citronové trávy
- 30 g mouky
- 1 litr kuřecího vývaru
- čerstvá bazalka
- 1 svazek plocholisté petrželky
- kajenský pepř
- sůl
podáváme s rýží
Nejprve si připravíme mouku na zahuštění. Mouku nasypeme rovnoměrně na plech a při 200 °C ji v troubě pečeme dorůžova. Necháme vychladit.
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, ochutíme kajenským pepřem a solí a opečeme na polovině přepuštěného másla. Odstavíme.
Do hrnce dáme rozehřát druhou část másla, na které opečeme nakrájenou zeleninu – cibuli, řapíkatý celer a papriku. Přidáme nasekaný česnek, tymián a bobkový list. Osmahneme, zasypeme cukrem, až se rozpustí, přidáme drcená rajčata, stvol citronové trávy, vmícháme mouku, zalijeme vývarem, přidáme nasekané bylinky a vaříme asi 15 minut. Na závěr vložíme opečené maso, prohřejeme a podáváme s rýží.
Zdroj: Kreolské kuře; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1178 [On-line14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář