Ingredience
- kuřecí prsní řízky 3 kusy
- ledový salát 1 kus
- rajčata 5 kusů
- salátová okurka 1 kus
- paprika 1 kus
- mrkev, případně jiná oblíbená zelenina 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- sůl pepř 1 špetka
na dresinky:
- velký bílý jogurt 1 kus
- česnek dle chuti 1 dávka
- červená paprika 1 kus
- červená nebo svazeček lahůdkové cibule 1 kus
- pažitka na ozdobu 1 hrst
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso dáme na pánev. Restujeme, dokud maso není hotové. Poté necháme vychladnout. Zeleninu pečlivě omyjeme, osušíme, nakrájíme najemno, osolíme a zakápneme olejem a promícháme. Do jogurtu přidáme česnek, pepř, sůl a zamícháme. Máme česnekový přeliv. Nebo můžeme místo česneku dát červenou papriku, najemno nakrájenou cibuli a zamícháme, přidáme sůl, pepř. Zeleninu servírujeme na talíř, přidáme maso a přelijeme vyrobeným dresinkem.
Zdroj: Zeleninový salát s kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-salat-s-kurecim-masem-dresinkem [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář