reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žampionová polévka

Ingredience

  • čerstvé žampiony 300 g
  • cibule 150 g
  • sůl, pepř 1 dávka
  • máslo 2 lžíce
  • hladká mouka 2 lžíce
  • masox 1 kus
  • smetana na vaření 1 kus
  • bobkový list, kopr, petrželka 5 kusů

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme ji restovat do rendlíku na lžíci másla. Přidáme polovinu očištěných a nakrájených žampiónů, necháme je zesklovatět na cibulce, přisypeme hladkou mouku, kterou také osmahneme a zalijeme necelým litrem studené vody. Vše řádně rozmícháme, vložíme masox, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme za občasného míchání 20 minut.
Vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Poté vrátíme na oheň, přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme povařit.
Na talíři polévku dozdobíme petrželovou natí a zbylými žampiony, které jsme dozlatova orestovali na zbytku másla.

Zdroj: Žampionová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampionova-polevka [On-line 22.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.