Ingredience pro přípravu receptu:
- 500 g – špagety
- 60 ml – extra panenský olivovéhý olej
- 6 stroužků – česnek
- 2 kusy – vejce
- čerstvý parmazán – nastrouhaný
- smetana na vaření
- 1 špetka – pepř
- 1 špetka – sůl
- 200 g – slanina
Na pánvi orestujte dozlatova rozmačkaný česnek se slaninou.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
Ve smetaně pořádně rozmíchejte vejce se strouhaným sýrem a trošku osolte a opepřete.
Těstoviny al dente vyndávejte z vařicí vody hned na pánev, promíchejte a smíchejte se smetanou s vejce a sýrem. Promíchejte, prohřejte, při podávání můžete ještě posypat troškou čerstvě nastrouhaného sýra a ozdobit lístkem bazalky.
Zdroj: Těstoviny carbonara; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/testoviny-carbonara.html [On-line 26.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář