- vepřová krkovice 5 plátků
- kuřecí stehna 5 kusů
- grilovací koření 1 dávka
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- česnek 5 stroužků
- chilli koření 1 špetka
- brambory 5 kusů
- drcený kmín 1 špetka
- máslo 1 lžíce
Salát
- paprika 2 kusy
- okurka 1 kus
- cherry rajčata 1 balení
- vinný ocet 2 lžíce
- bílý pepř dle chuti 1 špetka
- sůl 1 lžička
- cukr 1 špetka
Omáčka brusinková
- zavařené brusinky 1 sklenice
- zakysaná smetana 1 kus
- sůl a pepř na dochucení 1 špetka
Tzatziki
- salátová okurka – vymačkaná, bez jader 1 kus
- zakysaná smetana 1 kelímek
- prolisovaný/nastrouhaný česnek 1 stroužek
- čerstvý kopr 1 snítka
- pepř a sůl dle chuti 1 špetka
Omáčka ostrá tomatová
- rajčatový protlak 1 kus
- kečup 1 lžíce
- pokrájené naložené zelené feferonky/jedna čerstvá červená 1 dávka
- sůl, pepř dle chuti 1 špetka
Vepřové i kuřecí maso si naložíme den až dva předem. Mírně naklepeme krkovičku, dáme do misky, přidáme olej, rozetřený česnek, grilovací koření, chilli, sůl a pepř. Na kuřecí paličky si v oleji rozmícháme utřený česnek, sůl, pepř a vše necháme přikryté uležet v miskách. Maso vyudíme v domácí udírně.
Brambory ve slupce omyjeme, dáme vařit a poloměkké vypneme. Poté je vyndáme, rozpůlíme, do řezu dáme kus másla, drcený kmín, sůl. Zabalíme je jednotlivě do alobalu a necháme je dopéct v horké troubě.
Na salát rozkrájíme zeleninu, smícháme dohromady, na zálivku použijeme ocet, vodu, sůl, cukr, bílý pepř.
Suroviny na omáčky v případě potřeby nastrouháme nebo pokrájíme a smícháme se smetanou, bylinkami a kořením, či s protlakem a kečupem na tři dipy k masu.
Zdroj: Domácí uzené maso; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-uzene-maso [On-line 22.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář