Potřebujeme:
- 600 g bílého chřestu,
- 150 g sušeného parmazánu,
- 200 ml zakysané smetany,
- šťávu z 1 citrónu,
- 1 dcl bílého vína,
- 1 žloutek,
- cukr,
- sůl, pepř,
- hrst bazalky,
- 1 lžíci másla – na vymazání zapékací misky
Horkou vodu osolíme, přidáme ½ šťávy z citrónu, víno, cukr a vložíme oloupaný chřest. Vaříme 5 minut. Poté chřest vyndáme a dáme do studené vody. Zakysanou smetanu smícháme se žloutkem, parmazánem, bazalkou, zbytkem šťávy z citrónu a pepřem. Formu vytřeme máslem, vložíme chřest, polijeme krémem a necháme zapéct v troubě při 200 °C na 5 minut. Jako přílohu podáváme na olivovém oleji opečenou bagetu.
Zdroj: Chřest s parmazánem a bazalkou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/chrest-s-parmazanem-a-bazalkou.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář