reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krušovická bramborová polévka s uzeným masem

Potřebujeme:

  • 4 ks brambor,
  • ½ kg uzeného masa,
  • 1,5 l vody,
  • 2 dcl černého piva,
  • 1 větší cibuli,
  • 2 stroužky česneku,
  • ½ pórku,
  • ½ petržele,
  • ¼ celeru,
  • 2 mrkve,
  • 2 kostky zeleninového vývaru,
  • 2 dcl smetany,
  • plochou petrželku,
  • chléb,
  • olej,
  • majoránku,
  • sůl, pepř, muškát

Do zeleninového vývaru dáme vařit maso. Maso vyjmeme a do vývaru dáme nahrubo nakrájenou zeleninu, česnek a opepříme. Vaříme cca 20 minut, poté zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu, muškát a pepř. Maso nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky.

Na oleji si osmažíme na kostičky nakrájený chléb, ke kterému jsme ke konci přidali česnek. Polévku nalijeme na talíř, ozdobíme masem a petrželkou a posypeme smaženým chlebem.

Zdroj: Krušovická bramborová polévka s uzeným masem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/krusovicka-bramborova-polevka-s-uzenym-masem.html [On-line 06.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.