reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Havlův guláš

Potřebujeme:

  • 1 kg hovězí kližky,
  • 250 g uzeného bůčku,
  • 1 klobásu,
  • 1 kg cibule,
  • červené víno,
  • šlehačku,
  • chlebovou kůrku,
  • 1 bramboru,
  • 1 lžičku hladké mouky,
  • 1 mrkev,
  • 1/4 celeru,
  • hrst petrželové natě,
  • sladkou papriku,
  • pálivou papriku,
  • drcený pepř,
  • jalovec,
  • majoránku,
  • citrónovou kůru,
  • 1 lžičku jemného kečupu,
  • 1 lžíci rybízového kompotu,
  • slunečnicový olej,
  • sůl

Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce jej osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Přidáme cibuli a nakrájenou hovězí kližku. Podlijeme červeným vínem a pomalu dusíme doměkka. Asi 10 minut před koncem přihodíme 1 nakrájenou chlebovou kůrku, nastrouhanou bramboru, na kolečka nakrájenou klobásu a zahustíme lžičkou mouky.

Mezitím si připravíme směs na dochucení. Na oleji podusíme nadrobno nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme hodně sladké papriky, drcenou papričku, pepř, jalovec, majoránku, rybízový džem, kečup a nastrouhanou citrónovou kůru. Ještě chvíli smažíme, poté přidáme k masu a prudce 2 minuty povaříme. Necháme vychladnout, přimícháme ušlehanou šlehačku a ohřejeme.

Zdroj: Havlův guláš; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/havluv-gulas.html [On-line 06.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.