Potřebujeme:
- 1 kuře,
- 1 kg cibule,
- 4 vejce vařená natvrdo,
- 1 rajský protlak,
- 8 stroužků česneku,
- 3 cm čerstvého zázvoru,
- 3 lžíce pálivé papriky,
- 2 lžíce másla,
- 2 dcl oleje,
- citrón,
- sůl, pepř
Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, přidáme máslo a restujeme dozlatova. Přidáme pálivou papriku, přilijeme olej a dále restujeme. Kuře naporcujeme, sundáme kůži a pokapeme citrónem. Do omáčky přidáme protlak, prolisovaný česnek a nastrouháme zázvor. Promícháme a provařujeme dalších 15 minut.
Omáčku opepříme, vložíme porce kuřete a vaříme asi 20 minut. Nakonec přilijeme vodu a osolíme. Vařená vejce nakrojíme, dáme do omáčky a zamícháme, aby se omáčka dostala i do vajec.
Podáváme s chlebem.
Zdroj: Kuře po etiopsku; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kure-po-etiopsku.html [On-line 10.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář