Ingredience
- smetana ke šlehání 500 ml
- plátky želatiny 3 kusy
- vanilkový lusk 1 dávka
- cukru krupice 3 lžíce
Postup:
Šlehačku vlijeme do hrnce, přidáme cukr a semínka, která jsme si vydlabali z vanilkového lusku. Zahřejeme – nesmí se vařit!
Plátky želatiny dáme do misky se studenou vodou. Když se rozpustí, vložíme je do teplé šlehačky, nalijeme do připravených sklenek či pohárů a dáme vychladit na několik hodin do lednice.
Před podáváním zahřejeme borůvky s cukrem a poté nalijeme porci do každého pohárku.
Zdroj: Panna Cotta s borůvkovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-boruvkovym-prelivem [On-line 09.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář