reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí prejt

  • 1 vepřové koleno
  • ½ kg vepřového bůčku
  • 1 vepřová játra
  • 5 žemlí
  • masový vývar č. I
  • 3−4 stroužky česneku
  • majoránka
  • mletý pepř
  • mleté nové koření
  • sůl

Na podávání

  • kysané zelí
  • chléb

Vařené maso z kolene nakrájíme nahrubo společně s bůčkem a vepřovými játry a umeleme na masovém strojku.

Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme ochuceným vývarem z masa a necháme prosáknout.

K masu přidáme vymačkané žemle, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, mletým pepřem, mletým novým kořením a solí. Dobře promícháme, vložíme do vymazaného pekáče sádlem a pečeme při 120 °C asi 1,5 hodiny, ke konci teplotu zvýšíme, aby se nám vytvořila křupavá zlatá kůrčička. Podáváme s kysaným zelím a chlebem nebo brambory.

Zdroj: Domácí prejt; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1201 [On-line 11.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.