- 1 vepřové koleno
- ½ kg vepřového bůčku
- 1 vepřová játra
- 5 žemlí
- masový vývar č. I
- 3−4 stroužky česneku
- majoránka
- mletý pepř
- mleté nové koření
- sůl
Na podávání
- kysané zelí
- chléb
Vařené maso z kolene nakrájíme nahrubo společně s bůčkem a vepřovými játry a umeleme na masovém strojku.
Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme ochuceným vývarem z masa a necháme prosáknout.
K masu přidáme vymačkané žemle, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, mletým pepřem, mletým novým kořením a solí. Dobře promícháme, vložíme do vymazaného pekáče sádlem a pečeme při 120 °C asi 1,5 hodiny, ke konci teplotu zvýšíme, aby se nám vytvořila křupavá zlatá kůrčička. Podáváme s kysaným zelím a chlebem nebo brambory.
Zdroj: Domácí prejt; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1201 [On-line 11.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář