Ingredience
- vepřová panenka 1 kus
- brambory 1.5 kg
- větší cibule 1 kus
- olej 1 dávka
- sůl, „vlastní hořčičný dresing (sůl, pepř, olivový olej, hořčice, worchester)“ 1 špetka
- lžíce demi glace 1 kus
Vepřovou panenku očistíme, osolíme, opepříme a zabalíme do sáčku (pozor, v sáčku nesmí být vzduch!). Dáme na dvě hodiny do vodní lázně. Po této době maso vyjmeme a při trošce oleje prudce osmahneme ze všech stran na pánvi. Můžeme podávat.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme sůl a dáme vařit. Když jsou brambory hotové (měkké), přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Na oleji si dozlatova osmahneme cibuli, přidáme do brambor a můžeme podávat.
Pepřovou omáčku připravíme tak, že v kastrolu rozehřejeme demi glace, přidáme smetanu, naložený pepř a necháme povařit.
Zdroj: Vepřová panenka s pepřovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-peprovou-omackou-0 [On-line 17.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář