Ingredience
- žloutek 5 kusů
- smetana 400 ml
- cukr krystal 50 g
- vanilkový lusk 1 kus
- makadamové ořechy 1 dávka
- pekanové ořechy 1 dávka
- medovina 1 dávka
1. Pomalu přivedeme k varu smetanu a sundáme ji z ohně. Vedle mícháme žloutky s cukrem, dokud směs neztuhne. Směs pomalu přidáváme do mléka a necháváme na střední teplotě 10 minut do ztuhnutí. (Nesmí se začít znovu vařit!) Jakmile se nám začne na lžíci dělat škraloup, sundáme z plotýnky.
2. Až hmota vychladne, smícháme ji s vanilkou, smetanou a dle chuti medovinou.
3. Oříšky dáme na dvanáct minut do trouby. Poté opražíme na pánvi s cukrem (necháme zkaramelizovat) a smícháme s vanilkovou zmrzlinou.
4. Vychladíme přidáním suchého ledu a můžeme podávat.
Zdroj: Vanilková zmrzlina; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanilkova-zmrzlina [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář