reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněná vepřová panenka

Potřebujeme:

  • 1 vepřovou panenku,
  • hrst sušených rajčat,
  • 3 stroužky česneku,
  • čerstvý tymián, oregáno, sušený rozmarýn
  • sůl, pepř,
  • 1 mrkev,
  • 1 cibuli,
  • 3 dcl zeleninového vývaru,
  • olivový olej,
  • lžíci másla,
  • balsamikový krém

Na přílohu – bramborové kotouče:

  • 5 moučných brambor,
  • 50 g slaniny,
  • 3 lžíce hladké mouky,
  • 1 cibuli,
  • 2 žloutky,
  • petrželku,
  • muškátový oříšek,
  • sůl, olej

Rajčata s česnekem rozmixujeme s trochou olivového oleje, osolíme a opepříme. Přidáme tymián, oregano a rozmarýn. Vepřovou panenku očistíme a pomocí nože rozkrojíme v roládu. Maso osolíme, opepříme a hustě potřeme rajčatovou směsí. Zabalíme v roládu a stáhneme gastro motouzem. Opečeme na olivovém oleji ze všech stran. Poté dáme do předehřáté trouby na 80 °C na 1,5 hodiny.

Mrkev a cibuli nakrájíme na kousky, orestujeme na másle dohněda, zalijeme zeleninovým vývarem a táhneme asi 1 hodinu. Scedíme a dochutíme balsamikovým krémem. Maso nakrájíme na plátky a podlijeme šťávou.

Příloha: Brambory oloupeme a uvaříme. Scedíme, rozmačkáme, osolíme, přidáme žloutky, petrželku, mouku, muškát a necháme částečně vystydnout.

Mezitím na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibulku a slaninu. Přidáme do brambor a z těsta vytvoříme válec, který necháme vychladit. Poté ho nakrájíme na 1 cm tlusté plátky a osmažíme na oleji dozlatova.

Zdroj: Plněná vepřová panenka; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plnena-veprova-panenka.html  [On-line 07.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.