Ingredience
- vepřová panenka 2 kusy
- plát listového těsta 1 kus
- strouhaný parmazán 100 g
- parmská šunka nebo anglická slanina 100 g
- brambory 800 g
- pažitka 1 svazek
- kus másla 1 dávka
- troška mléka 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Panenku nakrájíme na stejně velké porce a ty ze všech stran necháme zatáhnout na pánvičce. Po vychladnutí maso obalíme nejprve v nastrouhaném parmezánu, což chce trošku trpělivosti, šunce a teprve pak je zabalíme do těsta. Panenku pečeme v předehřáté troubě deset minut při teplotě kolem 200 stupňů – aby bylo těsto křupavé a maso zůstalo uvnitř růžové.
2. Brambory uvaříme v osolené vodě a rozmačkáme s trochou másla a mléka, přidáme pažitku, nebo bylinky.
Zdroj: Vepřová panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-6 [On-line 23.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář