Ingredience
- světlé sušenky bebe 1 balení
- tmavé sušenky bebe 1 balení
- tvaroh 750 g
- hera 250 g
- žloutek 1 kus
- moučkový cukr 6 lžic
- vanilkový cukr 20 g
- čokoláda na vaření 400 g
- banány 3 kusy
Na plech rozložíme alobal a na něj pokládáme sušenky střídavě do šachovnice ve třech řadách a sedmi sloupcích. Z tvarohu, másla a cukru ušleháme krém, kterým potřeme jednu vrstvu sušenek (asi polovinou krému). Naskládáme další vrstvu – opět do šachovnice – a opět ji potřeme krémem. Do středu položíme oloupané banány a vytvoříme tzv. tunel (střechu). Vše srovnáme zbylým krémem. Vychladíme půl hodiny, přelijeme polevou z čokolády a tuku. Uhladíme a dáme ztuhnout aspoň na hodinu. Řežeme na dvoucentimetrové plátky. V řezu se hezky vyjímá kolečko banánu.
Zdroj: Tvarohový tunel; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohovy-tunel [On-line 11.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář