reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomalu pečená krkovička

Ingredience

  • krkovice (celá) 1 kg
  • rozmarýn 3 snítky
  • čerstvá šalvěj 1 dávka
  • bobkový list 3 kusy
  • česnek 1 palička
  • zelený pepř 5 kuliček
  • citronová kůra z biocitronu 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka
  • mořská sůl 1 špetka
  • dijonská hořčice 1 dávka

1. Krkovici propícháme ze všech stran kovovou jehlicí, do masa vetřeme sůl a stáhneme je potravinářským provázkem.

2. Připravíme si marinádu. Na citronovo-pepřovou sůl potřebujeme jemně nastrouhanou či umletou kůru z citronu, rozdrcený zelený pepř a sůl. Můžeme utřít ve hmoždíři nebo namixovat. Polovinu směsi smícháme s olivovým olejem a potřeme krkovici ze všech stran. Zbytek soli dáme stranou.

3. Do velkého pekáče nalijeme půl litru vody, přidáme rozmarýn, šalvěj a bobkové listy a na tento základ „posadíme“ ochucenou krkovici. Tři čtvrtě hodiny pečeme odkryté v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Pak přikryjeme, teplotu snížíme na 150–160 stupňů a pečeme 4–5 hodin. Poté odklopíme a ještě 20 minut grilujeme na 200 stupňů. Pečínku okořeníme zbylou pepřovo-citronovou solí a podáváme s dijonskou hořčicí, křenem a dobrým chlebem.

Zdroj: Pomalu pečená krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pomalu-pecena-krkovicka [On-line 26.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.