4 porce
- 4 kuřecí prsa s kostí a kůží
- 1 hrst koriandru a petrželky
- 40 g čerstvého zázvoru
- 250 g másla
- 500 ml světlého piva
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g medu
- mletý bílý pepř
- sůl
- 50 ml olivového oleje
bramborovo−fíková kaše
- 800 g brambor
- voda
- 200 g sušených fíků
- 200 ml smetany
- 50 g másla
- 40 g plocholisté petrželky
- mletý bílý pepř
- sůl
Máslo přepustíme a scedíme, dolijeme pivem a zredukujeme (svaříme) na třetinu obsahu. Přidáme strouhaný nebo nadrobno sekaný zázvor, sekaný koriandr a petrželku, mleté vlašské ořechy, odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme med a dáme ztuhnout do lednice.
Do kuřecích prsou vyřízneme kapsu a naplníme ji studeným ochuceným máslem. Maso opepříme a na olivovém oleji opečeme z obou stran. Porce kuřete vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a ještě 5−10 minut dopečeme.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě.
Fíky nakrájíme na malé kostičky a povaříme ve smetaně asi 5 minut.
Brambory slijeme, rozšťoucháme je s přepuštěným máslem, vmícháme fíky povařené ve smetaně, dochutíme sekanou petrželkou, pepřem a solí.
Zdroj: Kuřecí prso s pivním máslem a fíkovou kaší; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1331-kureci-prso-s-pivnim-maslem-a-fikovou-kasi/ [On-line 13.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář