reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrušky v černém pivu s pěnou z čerstvého kozího sýra

4 porce

  • 4 menší hrušky
  • 100 g krupicového cukru
  • 500 ml černého piva
  • 1 lžička mletého kardamomu

sýrová pěna

  • 100 g měkkého čerstvého kozího sýra
  • 50 g bílé čokolády
  • 100 g vyšlehané šlehačky

Hrušky oloupeme a seřízneme, aby dobře stály.
V nádobě bez plastových úchytů (abychom ji později mohli vložit do trouby) rozpustíme cukr na karamel, zalijeme černým pivem, ochutíme kardamomem. Do pivního rozvaru vložíme celé hrušky a ve vyhřáté troubě pečeme při 160 °C 20 minut. Vychladíme a podáváme s pěnou z kozího sýra.

Kozí sýr promícháme s lehce (ne zcela do tuha) vyšlehanou šlehačkou a rozpuštěnou bílou čokoládou. Podáváme s pečenými, vychlazenými hruškami.

Zdroj: Hrušky v černém pivu s pěnou z čerstvého kozího sýra; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1332-hrusky-v-cernem-pivu-s-penou-z-cerstveho-koziho-syra/ [On-line 13.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.