reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí prso s pivním máslem a fíkovou kaší

4 porce

  • 4 kuřecí prsa s kostí a kůží
  • 1 hrst koriandru a petrželky
  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 250 g másla
  • 500 ml světlého piva
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g medu
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • 50 ml olivového oleje

bramborovo−fíková kaše

  • 800 g brambor
  • voda
  • 200 g sušených fíků
  • 200 ml smetany
  • 50 g másla
  • 40 g plocholisté petrželky
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Máslo přepustíme a scedíme, dolijeme pivem a zredukujeme (svaříme) na třetinu obsahu. Přidáme strouhaný nebo nadrobno sekaný zázvor, sekaný koriandr a petrželku, mleté vlašské ořechy, odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme med a dáme ztuhnout do lednice.

Do kuřecích prsou vyřízneme kapsu a naplníme ji studeným ochuceným máslem. Maso opepříme a na olivovém oleji opečeme z obou stran. Porce kuřete vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a ještě 5−10 minut dopečeme.

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě.
Fíky nakrájíme na malé kostičky a povaříme ve smetaně asi 5 minut.
Brambory slijeme, rozšťoucháme je s přepuštěným máslem, vmícháme fíky povařené ve smetaně, dochutíme sekanou petrželkou, pepřem a solí.

Zdroj: Kuřecí prso s pivním máslem a fíkovou kaší; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1331-kureci-prso-s-pivnim-maslem-a-fikovou-kasi/ [On-line 13.10.2013]

loading...

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.