reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový bok na pivu s pyré z červené řepy a houskovým knedlíkem

4 porce

  • 600 g vepřového boku s kůží
  • drcený kmín
  • sůl
  • 4 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 700 ml světlého 10° piva

pyré z červené řepy

  • 500 g červené řepy
  • 4 šalotky
  • 1 velký brambor
  • voda
  • máslo
  • sůl
  • fenyklové semínko

Bok nakrájíme na větší kostky, okmínujeme a osolíme.
Do pekáče vložíme cibuli nakrájenou na klínky, nahrubo nasekaný česnek, masové kostky kůží vzhůru a zprudka zapečme ve vyhřáté troubě při 210 °C, poté podlijeme pivem, zakryjeme poklicí a dopečme doměkka.

Oloupanou červenou řepu, šalotku a brambor uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, ponecháme jen trochu vývaru a s máslem rozšťoucháme. Ochutíme solí a drceným fenyklovým semínkem.

houskový knedlík

  • 4 housky
  • 1,5 hrnku hrubé mouky
  • 0,5 hrnku polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 2 vejce
  • 1 hrnek vody
  • sůl

Housky nakrájíme na kostičky.
Obě mouky promícháme s kypřicím práškem a solí, přidáme vejce a vodu a vymícháme hladké těsto. Do těsta vmícháme housku a takto necháme 15 minut odstát. Poté si navlhčíme ruce a vytvarujeme dvě úhledné šišky, které vaříme v osolené vodě 25 minut, v polovině varu knedlíky v hrnci obrátíme. Po vyjmutí knedlíky nakrájíme či naporcujeme pomocí kráječe na knedlíky.

Zdroj: Vepřový bok na pivu s pyré z červené řepy a houskovým knedlíkem ; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1333-veprovy-bok-na-pivu-s-pyre-z-cervene-repy-a-houskovym-knedlikem/ [On-line 13.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.