reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vikingské lodě

Ingredience

  • vepřová kotleta 1200 g
  • kuřecí prsa 400 g
  • růžový pepř 1 dávka
  • černý mletý pepř 1 dávka
  • grilovací koření 1 dávka
  • majoránka 1 špetka
  • vývar 500 ml
  • hladká mouka 2 lžíce
  • kousek másla 1 dávka

příloha:

  • brambory 2 kg
  • slanina 100 g
  • zelená petrželka 1 dávka
  • rýže basmati 500 g
  • sójová omáčka 1 dávka
  • kari koření 1 dávka
  • sůl 1 špetka

Zakrojíme kotlet a prso do tvaru lodě a plachty. Obě masa okořeníme a orestujeme jako steak, vyndáme a udržujeme v teple. Z výpeku a vývaru připravíme společně s kořením lehkou šťávu. Výpek zahustíme moukou, uděláme jíšku, přidáme růžový pepř a orestujeme. Zředíme vývarem, který přidáme po troškách, a chvilku povaříme za stálého míchání. Dochutíme a pro lesk přidáme oříšek másla. Obě masa upravíme pomocí špejle do požadovaného tvaru lodě s plachtou a podáváme se šťávou a dvěma přílohami.

Basmati rýže propláchneme a uvaříme doměkka obvyklým způsobem v osolené vodě, kam jsme přidali kari koření a sójovou omáčku.

Štouchané brambory se připraví dle klasické receptury, kdy se do vařených brambor přidá orestovaná anglická slanina s cibulí a dohromady rozšťouchá spolu s posekanou zelenou petrželkou.

Zdroj: Vikingské lodě; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vikingske-lode-0 [On-line 31.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.