reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lososový tataráček

Ingredience
na tataráček:

  • chlazený čerstvý losos 300 g
  • cibulka 1 kus
  • citron 1 kus
  • kopr 2 snítky
  • kapary 50 g
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • nasucho opečené tousty k podávání 1 dávka

roláda:

  • plátkový eidam 100 g
  • krájená šunka 200 g
  • máslo 50 g
  • tavený sýr 60 g
  • lučina 100 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • měsíčky mandarinky a kuličky hroznového vína na ozdobu 1 dávka

Vychlazeného lososa očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na velmi jemné kousky. (Neškrábeme jako u hovězího tataráku – vznikla by z toho lososová pomazánka!) Postupně přidáváme posekané kapary, nadrobno nasekanou cibulku a kopr, zakápneme šťávou z jednoho citronu, přilejeme trochu olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Před podáváním necháme vychladit v ledničce. K tatará

ku podáváme kousky opečeného světlého i tmavého pečiva. Na potravinovou fólii rozložíme plátky tvrdého sýra (eidamu) a na ně položíme plátky šunky. Zvlášť v misce si utřeme náplň z taveného sýra, másla, lučiny, soli a pepře, kterou pravidelně rozetřeme na základ z plátků sýra a šunky. Zavineme a důkladně zabalíme do fólie a takto necháme vychladit v ledničce. Potom odstraníme fólii a porcujeme na úhledné rolády. Na talíři ozdobíme kousky mandarinky či hroznového vína a podáváme s bílým pečivem.

Zdroj: Lososový tataráček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososovy-tataracek [On-line 02.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.