Ingredience
na tataráček:
- chlazený čerstvý losos 300 g
- cibulka 1 kus
- citron 1 kus
- kopr 2 snítky
- kapary 50 g
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- nasucho opečené tousty k podávání 1 dávka
roláda:
- plátkový eidam 100 g
- krájená šunka 200 g
- máslo 50 g
- tavený sýr 60 g
- lučina 100 g
- sůl a pepř 1 špetka
- měsíčky mandarinky a kuličky hroznového vína na ozdobu 1 dávka
Vychlazeného lososa očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na velmi jemné kousky. (Neškrábeme jako u hovězího tataráku – vznikla by z toho lososová pomazánka!) Postupně přidáváme posekané kapary, nadrobno nasekanou cibulku a kopr, zakápneme šťávou z jednoho citronu, přilejeme trochu olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Před podáváním necháme vychladit v ledničce. K tatará
ku podáváme kousky opečeného světlého i tmavého pečiva. Na potravinovou fólii rozložíme plátky tvrdého sýra (eidamu) a na ně položíme plátky šunky. Zvlášť v misce si utřeme náplň z taveného sýra, másla, lučiny, soli a pepře, kterou pravidelně rozetřeme na základ z plátků sýra a šunky. Zavineme a důkladně zabalíme do fólie a takto necháme vychladit v ledničce. Potom odstraníme fólii a porcujeme na úhledné rolády. Na talíři ozdobíme kousky mandarinky či hroznového vína a podáváme s bílým pečivem.
Zdroj: Lososový tataráček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososovy-tataracek [On-line 02.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář