4 porce
- 300 g suchého pečiva
- 150 g špeku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 dl mléka
- 1 hlávkové zelí
- 2 dl slunečnicového oleje
- 1 dl vinného octa
- hrst pažitky
- parmazán na posypání
- máslo
- kmín
- sůl
- pepř
V míse rozdrobíme suché pečivo a přidáme na másle osmaženou cibulku, nasekanou pažitku a špek nakrájený na kostičky. Osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Přidáme vyšlehaná vejce a vše dobře promícháme. Namočíme si ruce do vody, aby se těsto nelepilo a děláme kuličky velikosti dlaně. Knedlíky pak vaříme 8–10 min. v osolené vodě.
Zelí nakrájíme na jemno a smícháme s vinným octem a slunečnicovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme kmín.
Špekové knedlíky posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a ozdobíme pažitkou. Servírujeme se zelným salátem.
Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima a Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=702&u=342
Poslední tip, trik či komentář