Ingredience
- ciabatta 2 kusy
- česnek 5 stroužků
- rostlinné máslo 100 g
- mozzarella 3 kusy
- žampiony 15 kusů
- ricotta nebo pomazánkové máslo 250 g
- česnek 4 stroužky
- zelené pesto 1 dávka
- parmezán 250 g
- nasekaná petržel 1 hrst
- olivový olej na pokapání 1 dávka
1. Troubu předehrát na 180 stupňů. Smíchat česnek a margarin na česnekové máslo. Nakrájet ciabattu na plátky, potřít česnekovým máslem a pokládat plátky mozzarelly.
2. Smíchat ricottu, dvě lžičky pesta a česnek. Tuto pomazánkovou směs nandat do houbových kloboučků a posypat parmezánem a jemně pokapat olivovým olejem. Péct asi dvacet minut, aby houby změkly a sýr začal zlátnout.
3. Podávat ještě s extra pestem a zelenou petrželkou na ozdobu.
Zdroj: Plněné žampiony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnene-zampiony-1 [On-line 20.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář