reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Slovenská vánoční kapustnica

Ingredience

  • uzené maso nebo koleno 300 g
  • papriková pikantní klobása 2 kusy
  • sušené houby 20 g
  • větší brambory 3 kusy
  • kysané zelí 1 sklenice
  • dobře prorostlá slanina 150 g
  • cibule 2 kusy
  • sladká paprika 1 lžíce
  • gulášové koření 1 dávka
  • sušená majoránka 1 lžička
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Nakrájíme si slaninu a klobásku. Na dně hrnce si necháme vypéct tuk, klobásku dáme stranou a na tomto výpeku zpěníme nakrájenou cibuli. Poprášíme paprikou a gulášovým kořením. Zalejeme vodou a přidáme propláchnuté zelí (aby polévka nebyla moc kyselá). Uzené vaříme asi hodinku.

2. Mezitím si namočíme sušené houby. Když je koleno měkké, vyndáme ho a obereme, případně nakrájíme. Maso vrátíme do zelňačky společné s houbami. Brambory si uvaříme zvlášť a přidáme je až na konec. Dochutíme majoránkou a můžeme i dosolit, pokud je třeba.

Zdroj: Slovenská vánoční kapustnica; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slovenska-vanocni-kapustnica [On-line 20.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.