reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený pstruh

Ingredience

  • pstruh 5 kusů
  • česnek 5 stroužků
  • citron 10 plátků
  • citronová šťáva 1 dávka
  • koření na ryby 1 dávka
  • petrželová nať 1 dávka
  • tymián 1 dávka
  • máslo 100 g
  • sůl a pepř 1 špetka

na kaši:

  • brambory 1 kg
  • mléko 350 ml
  • máslo 100 g
  • petržel a jarní cibulka na ozdobu 1 dávka

1. Pstruhy omyjeme, osušíme a na bocích nařízneme kůži. Z každé strany hlavně v zářezech osolíme a okořeníme, stejně tak uvnitř ryby, kam vložíme posekanou petrželku. Pstruhy pokapeme citronem, také do každé ryby dáme aspoň dva plátky másla, nahoru natrháme petrželku, přidáme dvě kolečka citronu a stroužek česneku a další dva plátky másla. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut v troubě.

2. Na kaši oloupeme brambory a dáme je vařit do většího množství vody, přidáme sůl, kmín, můžeme i libeček (podle chuti). Uvařené brambory scedíme a přidáme máslo a horké mléko. Šťouchadlem rozmačkáme a pak ještě vyšleháme, aby byla kaše nadýchaná. Dle potřeby dosolíme. Na talíři dozdobíme jemně nasekanou jarní cibulkou a snítkou petržele.

Zdroj: Pečený pstruh; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-pstruh [On-line 20.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.