4 porce
- 3 mušle sv. Jakuba
- 300 g filetu z lososa bez kůže
- 1/2 červené cibule
- petrželka
- mletý pepř
- sůl
petrželová omáčka
- 2 hrsti petrželky
- slunečnicový olej
- mletý pepř
- sůl
Lososa nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak mušle sv. Jakoba (čtyři plátky ponecháme stranou na ozdobu). Vše společně smícháme v misce a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, mletý pepř, sůl.
Směs namačkáme do tvořítka, navrch ozdobíme plátkem mušle, přelijeme petrželovou omáčkou. Omáčku připravíme rozmixováním všech uvedených ingrediencí.
Zdroj: Tatarák z lososa a mušlí sv. Jakuba s petrželovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1364-tatarak-z-lososa-a-musli-sv-jakuba-s-petrzelovou-omackou/ [On-line 21.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář