Ingredience
- kuřecí skelet 1 kus
- kuřeci maso 500 g
- kořenová zelenina (1 mrkev, půlka celeru, 1 petržel) 1 kus
- cibule 2 kusy
- pepř 5 kuliček
- nové koření 3 kusy
- bylinky: libeček, petrželka, pažitka 1 špetka
- domácí nudle 1 hrst
- sůl 1 špetka
1. Omyté kuřecí maso a skelet vložíme spolu s očištěnou kořenovou zeleninou vcelku do 3/4 l studené osolené vody, přidáme koření a společně uvaříme do měkka. Asi po půl hodině varu přidáme bylinky: libeček, najemno nakrájenou petrželku a pažitku. Polévku už moc zprudka nevaříme, necháváme ji jen lehce probublávat.
2. Když je maso měkké, vyjmeme ho spolu se zeleninou a kořením. Kuře obereme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na nudličky. Vývar nakonec dochutíme solí a pepřem, případně vegetou. Podáváme s domácími nudlemi.
Zdroj: Kuřecí vývar s domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-domacimi-nudlemi-0 [On-line 29.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář