Ingredience
- 4 hrušky
- 170 g cukru krystal
- 50 g másla
- Listové těsto
- 1 vejce
- Vanilková zmrzlina
Hrušky přepůlíme, zbavíme jádřinců a podlouhle nakrájíme. V pánvi si rozpustíme cukr. Jakmile se rozpustí, přidáme trochu másla. Hrušky vyskládáme řezem do pánve s karamelem. Z těsta si vyřízneme kruh na průměr pánve a celou ji jím přikryjeme. Ze zbylého těsta uválíme hada, kterého poté dáme kolem dokola pánve. Do středu těsta uděláme křížek, aby mohla pára unikat ven. Na závěr vršek potřeme vejcem. Poté koláč vložíme do trouby na 30 minut při 180 stupních.
Zdroj: Obrácený hruškový koláč; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1922-obraceny-hruskovy-kolac/ [On-line 27.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář