reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruškový crumble

Ingredience

  • 3 hrušky
  • 25 g cukru krupice
  • 25 g tmavé čokolády
  • 1 bio citron
  • Špetka mleté skořice
  • 50 g perníku na strouhání
  • 50 g toastového chleba
  • 50 g másla
  • 25 g třtinového cukru
  • Zakysaná smetana 30%

Nakrájený perník a toastový chléb si dáme do misky. Přidáme dvě třetiny nastrouhané čokolády, máslo a třtinový cukr. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a dáme do druhé mísy. Přidáme k nim cukr, citronovou šťávu, kůru a třetinu čokolády. Každou mísu promícháme.
Připravíme si pečící misky, vymažeme je máslem, naplníme do tří čtvrtin hruškami a jednou čtvrtinou drobenkou. Pečeme 20 až 25 minut při 180 až 190 stupních. Hotové crumble posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme smetanou a mátou.

Zdroj: Hruškový crumble; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1921-hruskovy-crumble/ [On-line 27.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.