reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Obrácený hruškový koláč

Ingredience

  • 4 hrušky
  • 170 g cukru krystal
  • 50 g másla
  • Listové těsto
  • 1 vejce
  • Vanilková zmrzlina

Hrušky přepůlíme, zbavíme jádřinců a podlouhle nakrájíme. V pánvi si rozpustíme cukr. Jakmile se rozpustí, přidáme trochu másla. Hrušky vyskládáme řezem do pánve s karamelem. Z těsta si vyřízneme kruh na průměr pánve a celou ji jím přikryjeme. Ze zbylého těsta uválíme hada, kterého poté dáme kolem dokola pánve. Do středu těsta uděláme křížek, aby mohla pára unikat ven. Na závěr vršek potřeme vejcem. Poté koláč vložíme do trouby na 30 minut při 180 stupních.

Zdroj: Obrácený hruškový koláč; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1922-obraceny-hruskovy-kolac/ [On-line 27.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.