reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pekingská kachna Aureole

2−4 porce

  • 2 kachní stehna
  • 1 kachní prso
  • směs koření
  • 1 l vývaru z kachních kostí, zeleniny a koření
  • sůl
  • sezamový olej
  • 2 tenké slané palačinky
  • ½ čerstvé okurky
  • 2 naťové cibulky (zelená část)
  • 100 ml omáčky Hoi sin

Kachní stehna vykostíme, zlehka svážeme do válečku (kůží navrch) a spolu s očištěným kachním prsem trochu více osolíme a necháme 10 minut odležet.
Na troše oleje maso zprudka opečeme dozlatova. Opékáme nejprve kůží dolů, poté obrátíme.
Stehýnka vložíme do horkého silného kachního vývaru, přidáme směs celého koření – badyán, skořici, pískavici, citronovou a pomerančovou kůru, římský kmín, hřebíček, nové koření, anýz. Maso táhneme při 60−70 °C dvě hodiny. Na poslední půlhodinu přidáme do vývaru i kachní prso.

Vařené maso necháme ve vývaru zchladnout. Vyjmeme, odstraníme provázek, osušíme a těsně před podáváním opečeme maso vcelku ze strany kůže do zlatova. Poté krájíme na plátky a servírujeme spolu s plněnými placičkami a omáčkou Hoi sin.

Omáčka Hoi sin

  • 2 šalotky
  • 2−4 stroužky asijského česneku
  • čerstvá chilli paprička
  • sezamový olej
  • kůra a šťáva z ½ pomeranče
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 500 ml silného kachního vývaru (z přípravy kachny)
  • 100 ml ústřicové omáčky

Na sezamovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem, přidáme najemno nakrájenou chilli papričku (asi 1 lžičku), přistrouháme pomerančovou kůru, zasypeme třtinovým cukrem, necháme rozpustit a zalijeme silným kachním vývarem, (z kachny kterou jsme jiz vyndali) povaříme 10 minut, přidáme ústřicovou omáčku a zprudka vaříme – redukujeme na 1/3 množství. Poté podle potřeby dochutíme rybí omáčkou.

Palačinky

Palačinky připravíme z klasického těsta na palačinky, těsto mírně osolíme, můžeme doplnit sekanou pažitkou. Po upečení palačinky potřeme omáčkou Hoi sin a plníme na tenké nudličky (Juliene) krájenou salátovou okurkou a zelenou částí naťové cibulky.

Zdroj: Pekingská kachna Aureole; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1372-pekingska-kachna-aureole/ [On-line 27.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.