reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Klasické pulao – pilaf

  • 800 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • velká špetka šafránu
  • 60 g másla
  • 1 nasekaná cibule
  • 2 menší stroužky česneku
  • 3 cm celé skořice
  • 7 zelených tobolek kardamomu (koření)
  • 1 bobkový list
  • 370 g rýže basmati namočené 20 až 30 minut
  • 60 g sultánek
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 60 g ořechů kešu

Do horkého vývaru přidáme šafránová vlákna. Mezitím si ve velké kastrolu rozehřejeme máslo a osmahneme v něm cibuli a česnek. Vmícháme skořici, kardamom, bobkový list a smažíme 2 minuty. Rýži slijeme, vsypeme do kastrolu, přilijeme šafránový vývar. Přivedeme k varu, promícháme, snížíme plamen a vaříme pomalu 10 minut, nebo dokud rýže nezměkne a voda se nevypaří. Nakonec hotovou rýži posypeme na oleji osmahnutými oříšky kešu, které jsme ještě zbavily přebytečného oleje na papírové utěrce.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/klasicke-pulaopilaf

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.