Ingredience
- 100 g čočky
- Divoké koření
- Tymián
- Rozmarýn
- 100 g kořenové zeleniny
- 2 ks jarní cibulky
- 4 ks sterilovaných okurek
- 10 ml malinového octa
- Sůl
- Pepř
- Cukr
- 1 citron
- 1 svazek listové petržele
Čočku zalijeme vývarem a přidáme bobkový list, tymián, nové koření, rozmarýn, petržel, karotku a celer. Přes noc čočku necháme nabobtnat. Pokud vysaje vývar, dolijeme. Nakonec ji uvaříme.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a spaříme ve vodě. V míse smícháme vychladlou čočku, cibuli, okurku, malinový ocet, sůl, cukr, nasekanou petrželku, spařenou zeleninu a šťávu z citronu.
Doporučujeme například k vařenému jazyku.
Zdroj: Čočkový salát; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2395-cockovy-salat/ [On-line 15.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář