reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vařený jazyk

Ingredience

  • 2 vepřové jazyky
  • 50 g nakrájené šalotky
  • Celer
  • 50 g karotky
  • 30 g pórku
  • 1 stroužek česneku
  • Tymián
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel
  • 400 ml vývaru
  • 16 g champagne octa

Vývar přivedeme k varu a vhodíme do něj pár kuliček pepře, tymián, ocet a zeleninu; tu jsme si předem nakrájeli nahrubo, česnek rozmačkali. Poté do vývaru ponoříme jazyky a lehce zavaříme. Následně jazyky vložíme do trouby, kde je budeme péct pod poklicí 2 hodiny při 150 stupních. Uzený jazyk vyndáme přibližně o půl hodiny dříve.

Doporučujeme přelít křenovou omáčkou nebo podávat s čočkovým salátem.

Zdroj: Vařený jazyk; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2394-vareny-jazyk/ [On-line 15.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.