reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořský vlk s máslovým přelivem

Ingredience

  • filety z mořského vlka 400 g
  • kvalitní máslo 3 lžíce
  • rulandské šedé víno 150 ml
  • šalotka, najemno pokrájená 2 kusy
  • černý pepř 7 kuliček
  • estragon 2 větvičky
  • sekaný estragon 1 lžička
  • máslo 5 lžic
  • sůl a čerstvě mletý pepř 1 špetka

1. V kastrůlku zahřejeme víno s jemně pokrájenou šalotkou, pepřem a větvičkami estragonu. Tuto směs přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud směs nezredukujeme na dvacet procent původního množství. Směs odstavte z ohně. Připravíme si druhý kastrůlek, do kterého přecedíme přes síto vzniklou směs a necháme odpočinout než do té doby, co bude ryba skoro hotová.

2. Rybu nasolte a opepřete. V pánvi si rozpusťte máslo, počkejte, až lehce zhnědne a získá oříškovou chuť, poté vložíme filety kůží dolu. Lehce opékáme tři minuty po každé straně. Když se ryba blíží k finiši, zahřejeme opět směs na omáčku, přidáváme lžíci po lžíci másla a hezky rozpouštíme za stálého míchání. Přidáme nasekaný estragon a omáčku následně vymícháme do konzistence emulze. Případně dosolíme dle chuti. Rybu naporcujeme a zlehka přelejeme máslovou omáčkou a okamžitě podáváme.

Zdroj: Mořský vlk s máslovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/morsky-vlk-s-maslovym-prelivem [On-line 21.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.