1 porce
- 2 hrsti voňavého sena
- 200−250 g hovězí svíčkové
- 2 lžíce přepuštěného másla
- snítka rozmarýnu a tymiánu
- mrkev a petržel
- silný zeleninový vývar
- sůl
Steak necháme uložený dva dny ve voňavém seně.
Maso opečeme na přepuštěném másle spolu se snítkou rozmarýnu a tymiánu. Při opékání přeléváme máslem. Opékáme zprudka a krátce z obou stran.
Zeleninu uvařenou na skus ohřejeme v zeleninovém vývaru a podáváme ke steaku.
Zdroj: Biftek v seně; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1385-biftek-v-sene/ [On-line 24.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář