Ingredience
- hovězí maso zadní nebo kližka 1 kg
- máslo 1 oříšek
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- bobkový list 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- celý pepř 5 kuliček
- sušený tymián 1 lžička
- sladká mletá paprika 1 lžíce
- malý rajčatový protlak 1 kus
- cukr 2 lžíce
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
- parmazán na posypání 1 dkg
- domácí zelená nudle:
- zmrazený špenát 1 balení
- polohrubá mouka 250 g
- vejce 1 kus
- voda 5 lžic
- sůl 1 špetka
1. Maso nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme máslo, pokrájený česnek a cibuli. Přidáme maso, orestujeme a pak na mírném ohni podusíme. Podlijeme sklenicí vody nebo vývaru a podusíme doměkka. V průběhu dušení přidáme protlak, dvě lžíce cukru a pokračujeme dále.
2. Příloha: Špenát rozmrazíme a vytlačíme přebytečnou vodu. Do mísy nasypeme mouku, vejce, sůl, vodu, špenát a vypracujeme zelené nudlové těsto. Necháme odpočinout hodinu v lednici. Těsto vyválíme na pláty a necháme na utěrce oschnout. Poté vykrájíme široké nudle, které uvaříme v osolené vodě. Slijeme, přelijeme omáčkou s masem a posypeme parmazánem.
Zdroj: Pochoutka vodníka Čochtana; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pochoutka-vodnika-cochtana [On-line 05.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář